Predstavitev knjige Ivka Spetiča Magajne” Pravljice in prauce”

Na dan 9. tradicionalnega pohoda po Magajnovi poti,  v soboto, 26. marca, je naše društvo povabilo krajane na predstavitev nove knjige Ivka Spetiča Magajne,  v prostore strelskega društva Vremščica v Famljah. V ta namen so nam strelci prijazno pospravili in odstopili prostor. Z Ivkom Spetičem se je o njegovi knjigi in o njegovem življenskem delu pogovarjala Vesna Matevljič, ki nas je seznanila tudi s tem kaj še namerava napisati. Povedala je tudi, da je bil Ivku podeljen naziv častnega občana Občine Ilirska Bistrica za leto 2015, zaradi njegovih večletnih zaslug na področju kulturnega delovanja.

V  kulturnem delu predstavitve so člani  gledališke skupine TKŠD Urbanščica zaigrali eno izmed njegovih prauc  “Reumatikon”, ki jo je dramatizirala Tjaša Race, režiral pa David Hreščak.  V igri je bil Frančešku,  Miran Furlan, njegova žena, Urša Volk, staro mamo je odigrala Suzana Skerbiš, pohodnika pa Miha Pipan.

Ivku, Vesni ter vsem, ki so pripomogli k izvedbi kulturnega dela prireditve sta čestitali predsednica društva, Mirjam Frankovič Franetič ter ravnateljica OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača, Damijana Gustinčič. Na predstavitev so prišle tudi Ivkove prijateljice, predstavnice Literarnega društva iz Ilirske Bistrice in se mu zahvalile s šopkom cvetja.

V zahvalo je vsem nastopajočim Ivko podaril svojo knjigo “Pravljice in prauce”. Sledilo je prijetno druženje ob zakuski.

MFF

20160326_17093820160326_172316 (1)