VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO V SALEŠKO DOLINO NA KOPE

V okviru izobraževanja in izmenjave dobrih praks organiziramo za člane in za simpatizerje našega društva poučno ekskurzijo, ki bo letos v Saleško dolino in na Kope.

STROKOVNA EKSKURZIJA V SALEŠKO DOLINO,
V SLOVENJ GRADEC, KOPE NA POHORJU IN V VELENJE
v soboto, 1. septembra 2018
ODHOD: ob 6. uri izpred športnega centra Vreme v Famljah, ob 6. 15 izpred Gostišča Risnik v Divači.
Z avtobusom se bomo peljali skozi Trojane v Žalec in mimo Velenja v Slovenj Gradec, kjer bomo pri družini Perger spoznavali družinske skrivnosti, ki se prenašajo iz roda v rod, že od leta 1775 na področju medičarstva, lectarstva in svečarstva. Razkazali nam bodo galerijo, predstavili predelavo, nas pogostili in pripravili še posebno presenečenje.
Sledila bo vožnja na Pohorje- na Kope, kjer se bomo udeležili »holcerije«, humorističnega šova ter druženja na Kopah. Spoznali in sodelovali bomo pri starih gozdarskih opravilih s starimi orodji ob povezovanju tamkajšnjega humorista in pravega pohorskega » holcerja «. Tu bomo deležni tudi holcerske malice( pohorski lonec). Sprehodili se bomo do Petelinjega jezera, do energetskih točk ter občudovali vse ostale naravne lepote tamkajšnje krajine.
Po uživanju na Kopah nas bo ob povratku pot vodila v Velenje, kjer si bomo pod vodstvom Zavoda za turizem, z enournim interaktivnim vodenjem ogledali mestno jedro z urejenimi parki, mostovi ter jezerom, kjer se vsako leto prireja Pikin festival. Saleška jezera so nastala z ugrezninami kot posledica podzemnega izkopavanja lignita v velenjskem premogovniku. Po ogledu mestnega jedra se bomo odpeljali proti domu.
Vstopnina z vsemi ogledi znaša 18, 00 €, ki bo tudi strošek vsakega udeleženca.

Strošek avtobusnega prevoza z malico bo pokrilo društvo.
Prijave na telefon, Mirjam( 031 817 676 ali mirjam.franetic@gmail.com), najkasneje do 27. 8.

Organizator TKŠD Urbanščica