12. MAGAJNOV POHOD IN KOLESARJENJE

Leto je naokrog in že je pred nami organizacija 12. tradicionalnega pohoda po Magajnovi poti, katerega bomo letos obogatili še s kolesarjenjem z MTB. Dogodek bo v soboto, 23. marca, ob dnevu, ki je najbližje smrti pisatelja dr. Bogomirja Magajne. Pričetek daljšega in krajšega pohoda bo ob 8. uri izpred Športnega centra Vreme v Famljah, štert kolesarjenja pa ob 10. uri. Več o tem v nadaljevanju….. Vabljeni!

12. TRADICIONALNI POHOD PO MAGAJNOVI LITERARNI POTI,
V SOBOTO, 23.MARCA 2019
START: OB 8. URI IZPRED ŠPORTNEGA CENTRA VREME V FAMLJAH. POT JE OZNAČENA S SMERNIMI TABLAMI » MAGAJNOVA POT«.
OPREMA: POHODNI ČEVLJI IN OSTALA POHODNA OPREMA, PIJAČA IZ NAHRBTNIKA, ZAŠČITA ZA SONCE IN DEŽ. NA POTI BO ORGANIZATOR PONUDIL ČAJ.
1. DALJŠA TRASA, MAGAJNOVA POT V CELOTI:
POT JE KROŽNA (FAMLJE- VREMSKI BRITOF – GORNJE VREME – VRH VREMŠČICE – DOLNJE VREME – VREMSKI BRITOF-FAMLJE). PO TEJ POTI JE HODIL TUDI PISATELJ DR. BOGOMIR MAGAJNA, ROJEN V GORNJIH VREMAH. POT NAS BO VODILA MIMO NJEGOVE ROJSTNE HIŠE, KJER SI BOMO OGLEDALI SPOMINSKO SOBO BRATOV MAGAJNA, POSLUŠALI BRANJE NJEGOVIH MISLI, ODLOMKOV IZ KNJIG. NA VRHU VREMŠČICE JE MOŽEN OGLED CERKVICE SV. URBANA. POHOD TRAJA D 4.30 – 5. UR.

2. KRAJŠA, LAŽJA TRASA POTI– 3,5 km (FAMLJE-GORNJE VREME-FAMLJE), Z OGLEDOM SPOMINSKE SOBE BRATOV MAGAJNA IN NJUNEGA NEČAKA IVKA SPETIČA MAGAJNE. NA TEJ LOKACIJI BO BRANJE MAGAJNOVIH PRAVLJIC. OB PRIHODU NA START, BO V DVORANI POTEKALA USTVARJALNA DELAVNICA ZA OTROKE. POHOD TRAJA 1.30 DO 2. 00 URI.

OBA POHODA STA VODENA, VODITA GA PLANINSKA VODNIKA, BOGDAN ROJC IN MIRJAM FRANKOVIČ FRANETIČ, LAHKO PA GA OPRAVITE INDIVIDUALNO!
VSE POTREBNE INFORMACIJE DOBITE PRI ORGANIZATORJU, DRUŠTVO TKŠD URBANŠČICA NA TELEFONSKO ŠTEVILKO, O31 817 676.
PRISPEVEK ZA JOTO IN ČAJ ( ODRASLI 5, 00 €, OTROCI 3, 00€).

MAGAJNOV KOLESARSKI MTB IZLET
Dolžina trase cca 30 km, vzpona cca 800 m.
Program:
Štart: je ob 10.00 uri pri večnamenskem centru Vreme v Famljah.
Oprema: za izlet potrebna MTB kolesa z vsaj prednjim vzmetenjem. Pot je speljana po makadamskih in gozdnih cestah in poteh. Prva pavza je pri okrepčevalnici Vremščica (ob cca 12. uri), kjer bo čaj in skupno srečanje s pohodniki. Predviden prihod nazaj na izhodiščno mesto ob cca 13.30 do 14. ure. Za izlet priporočamo nahrbtnik, rezervna oblačila, rezervno zračnico, pijačo, denar… Izlet je primeren za osebe z nekoliko boljšo fizično pripravljenostjo (vzponi, spusti, gozdne poti…). V primeru slabega vremena kolesarski izlet odpade.
Cena: 8, 00 € ( čaj, jota, organizacija izleta)

V PRIMERU DEŽJA POHOD IN KOLESARJENJE ODPADETA!