PRIREDITEV V VREMAH ” OKUSI VREMSKO – BRKINSKIH SADNIH DOBROT”

V nedeljo, 22. septembra bo ponovno živahno v Vremski dolini. Okuse sadnih dobrot bomo začinili s kolesarjenjem, pohodom ter kulturno prireditvijo. Prisrčno vabljeni v Famlje in v Brkine! Oglejte si vabila……
ŠPORTNI CENTER VREME: FAMLJE, 22.9.2019
– KOLESARSKI IZLET Vremska dolina-Brkini
Ob 9.00h – Start izleta iz sprejemnega centra Parka Škocjanske jame v Matavunu. Izlet je voden in je srednje težavnosti. Na poti sledita 2 kulinarična postanka. Udeleženci naj imajo s sabo 20€ gotovine za kulinarične postanke po poti. Za udeležbo na kolesarskem izletu se je potrebno prijaviti na razvojni.center©divaca.si, saj je število udeležencev omejeno. Rok prijave za kolesarjenje do petka 20.9.2019. Udeleženci imajo možnost brezplačne izposoje e-koles. Udeleženci so deležni tudi malice in čaja v Športnem centru Vreme. Cilj izleta sprejemni center Parka Škocjanske jame v Matavunu. Startnina 4 EUR.
V primeru slabega vremena izlet odpade!
– POHOD Vremska dolina-Brkini
ob 9:30h – Start in cilj pohoda v Športnem centru Vreme v Famljah. Pohod traja cca. 4 ure in ima en kulinarični postanek na poti. Pohod je voden in nizke težavnosti. Na cilju sledi malica in čaj. Startnina 4 EUR.

– POKUŠINA VREMSKO-BRKINSKIH SADNIH DOBROT S KULTURNIM PROGRAMOM

Pokušina vremsko-brkinskih sadnih dobrot na stojnicah. Sodelujejo aktivi žena in ponudniki iz Vremske doline, Senožeč, Suhorja ter drugih krajev Krasa in Brkinov.
Kulturni program: harmonikarski orkester Nika Polesa, pevska skupina Brkinci iz Ostrožnega brda in pevci iz Suhorja, Škwfljšći trio, dramska sekcija TKŠD Urbanščica, Osnovna šola dr. B. Magajne Divača podružnična Vreme.
Več informacij: razvojni.center@divaca.si
Organizatorji: Občina Divača, Razvojni center Divača, Park Škocjanske jame, TKŠD Urbanščica
Udeležba na kolesarskem izletu in pohodu je na lastno odgovornost. V primeru slabega vremena prireditve odpade. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Vse informacije dostopne na www.razvojni.center@divaca.si, spletna stran www.visitkras.info, telefon 00 386 51 223 201.

FESTIVAL BRKINSKE SADNE CESTE 2019_za splet