NAŠ ČLAN MIRKO PRAZNUJE NA MARTINA

Naš dolgoletni član Mirko Martinčič je danes, na svetega Martina dopolnil 70 let. Zaradi omejitev srečevanja v večjem številu, sem ga obiskala doma v Goričah, kjer so bili zbrani njegovi najbližji sorodniki. V svojem imenu in v imenu članov društva sem mu čestitala, prebrala pesmico in izročila skromno darilo, album s fotografijami kjer so razvidne njegove dejavnosti. Mirko, želimo ti še veliko zdravih in aktivnih let!

MIRKOTU
Za Martina se v Goričah kar godi, ne samo zaradi mošta in vina, ta dan Mirko rojstni dan slavi.
Letos jih sedemdeset praznuje, vsa družina je z njim zbrana, žena Ivica, hčerki Jana in Mojca, tu sta Lina in še Lana pa Miran, njegov zet, nam vsem družina je za vzgled. Vsi skupaj so ta pravi tim, če kdo od njih kdaj zataji, takoj za delo drugi poskrbi!
Vsi so tudi naši člani, eni rožicam in turizmu, drugi pa igralstvu zapisani. Mirku vsaka vloga se poda, ker jo z veseljem zaigra. V skeču »Med rudarji« kot oštir Tozon, med kopači in vaščani bil ta pravi je patron! Ni samo Urbanščice član, po srcu in duhu »vrednotam borcev« je predan. Za vse aktivnosti Združenja v Občini poskrbi da Bojana v Sežani nič ne skrbi. Kot naš krajan aktiven je že vrsto let, saj v vasi poskrbi, da se marsikaj novega naredi.
Mirko je v glavnem nasmejan, ko je treba pa kar zbran, zato ga vsi spoštujemo in imamo radi ter mu želimo, da tak ostal bi zdrav, vesel še vrsto let, da z nami uresničil bi še kak igralsko- turistični projekt!
Mirjam s člani TKŠD Urbanščica

Goriče, na Martina, 11. 11. 2020