POHOD PO MAGAJNOVI POTI

V naslednjem tednu bo tudi Obalno-kraška regija sproščena in možen bo prehod med občinami. V lanskem letu pohoda nismo mogli izpeljati, v letošnjem letu pa vam ponujamo, da pohod sami opravite ali v manjših skupinah, v soboto, 27. 3. 2021 od 8.00 do 10.00 ure. Ob povratku bo bo od 12.00 do 16.00 ure bo odprt muzej premogovništva na vremskem.

POHOD PO MAGAJNOVI LITERARNI POTI
V SOBOTO, 27. 3. 2021
POHOD NE BO VODEN, LAHKO PA GA OPRAVITE INDIVIDUALNO ALI V MANJŠIH – DRUŽINSKIH SKUPINAH DO 10 LJUDI V ČASU OD 8. 00 DO 10. URE IZPRED ŠPORTNEGA CENTRA VREME V FAMLJAH. POT JE OZNAČENA S SMERNIMI TABLAMI » MAGAJNOVA POT«.
OPREMA: POHODNI ČEVLJI IN OSTALA POHODNA OPREMA, PIJAČA IZ NAHRBTNIKA, ZAŠČITA ZA SONCE IN DEŽ TER VSE KAR PREDPISUJE NIJZ ZA ZAŠČITO PRED KORONAVIRUSOM.
MAGAJNOVA POT V CELOTI:
POT JE KROŽNA (FAMLJE- VREMSKI BRITOF – GORNJE VREME – VRH VREMŠČICE (1027 m)- DOLNJE VREME – VREMSKI BRITOF – FAMLJE). PO TEJ POTI JE HODIL TUDI PISATELJ DR. BOGOMIR MAGAJNA, ROJEN V GORNJIH VREMAH. POT VODI MIMO NJEGOVE ROJSTNE HIŠE NA VRH VREMŠČICE, KJER JE MOŽEN OGLED CERKVICE SV. URBANA.
POHOD LAHKO OPRAVITE V 5. URAH.

OB POVRATKU SI NA STARTNEM MESTU, V DVORANI RUDNIKA VREME, LAHKO OD 12. DO 16. URE OGLEDATE RAZSTAVO PREMOGOVNIŠTVA NA VREMSKEM.
VSE POTREBNE INFORMACIJE DOBITE PRI DRUŠTVU TKŠD URBANŠČICA, TELEFONSKA ŠTEVILKA, O31 817 676.

premog, premogovništvo, Vremska dolina, Vremski Britof, naèrt, rudnik