VABILO NA 14. TRADICIONALNI POHOD PO MAGAJNOVI POTI

Bliža se datum, ko bomo organizirali 14. tradicionalni pohod po Magajnovi poti. Vse o pohodu pa v naslednjem povabilu:
VABIMO VAS NA 14. TRADICIONALNI POHOD PO MAGAJNOVI LITERARNI POTI
V nedeljo, 27. marca 2022
Pohod bo tudi voden s startom ob 8. uri, lahko pa ga opravite tudi individualno ali v manjših skupinah. Pot je označena s smernimi tablami ”Magajnova pot” in mobilno aplikacijo.
Individualen start pa bo potekal do 9. ure izpred parkirnega prostora športnega centra Vreme v Famljah. Pohodnike bomo evidentirali in jim razdelili vpisne kartončke, saj se ta pohod šteje tudi kot drugi pohod v sklopu 70. obletnice delovanja Planinskega društva Sežana
OPREMA: pohodni čevlji in ostala pohodna oprema ( pohodne palice), pijača iz nahrbtnika, zaščitna oprema za sonce ali dež.
MAGAJNOVA POT V CELOTI: trajanje 4.30-5 ur, 700 m višinske razlike

POT JE LAHKA IN KROŽNA (FAMLJE- VREMSKI BRITOF – GORNJE VREME – VRH VREMŠČICE (1027 m)- DOLNJE VREME – VREMSKI BRITOF – FAMLJE). PO TEJ POTI JE HODIL TUDI PISATELJ DR. BOGOMIR MAGAJNA, ROJEN V GORNJIH VREMAH. POT VODI MIMO NJEGOVE ROJSTNE HIŠE NA VRH VREMŠČICE, KJER JE MOŽEN OGLED CERKVICE SV. URBANA.

Ob povratku bo poskrbljeno za enolončnico in čaj, za kar bo potrebno odraslim odšteti 5,00 €, ( otrokom 3,00 € ). V Dvorani “Rudnik Vreme” bo od 13. do 16. ure možen ogled muzejske zbirke premogovništva na vremskem.
Organizatorji priporočamo, da pohodniki pot prehodijo varno in na prilagojen način trenutnim epidemiološkim razmeram!
Vse potrebne informacije dobite pri društvu TKŠD URBANŠČICA, na telefon, O31 817 !
V primeru dežja pohod odpade!