OHRANIMO VODARNO DRAGA

Ob Dnevu Zemlje, 22. aprila, vas ob 8. uri vabimo, da se nam pridružite na delovano- čistilno akcijo k vodarni Draga, kjer bomo počistili okolico odvečnega dračja in robide, pokosili in pobrali odpadke ob reki in tudi pometli v notranjosti strojnice. Po končani akciji se bomo okrepčali s toplim obrokom. Vse ostalo piše v vabilu. Prijave zbirata Darja in Mirjam na darja.kranjc@psj.gov.si in na mirjam.franetic@gmail.com Priloga vabilo!

Odbor za varstvo kulturne dediščine UNESCO Biosfernega območja Kras

in porečja Reke in TKŠD Urbanščica s Parkom Škocjanske jame, Slovenija

v soboto, 22. 4. 2022, med 8h in 12h

na Svetovni dan Zemlje,

vabimo na

vzdrževalno akcijo

Polje z besedilom: Foto: Darja Kranjc

OHRANIMO VODARNO DRAGA

Letošnje geslo Svetovnega dneva Zemlje je »Investirajmo v naš planet«. Ko skupaj skrbimo za naš planet, podpiramo zdrave, srečne in bogate skupnosti po vsem svetu. Neločljiv del našega planeta je tudi dediščina, ki priča o življenju človeka na njem in je osnova naše identitete.

Okolico pred leti izseljene Vodarne Draga, dragocene enote kulturne dediščine v Vremski dolini, bomo očistili smeti, bujnega grmovja in dračja ter jo s skupnimi močmi očedili in uredili. S tem bomo vložili naše delo v dobrobit naše skupnosti in našega planeta.

Vljudno vabljeni!
Vse zainteresirane prosimo, da zavoljo organizacije malice svojo udeležbo na akciji potrdijo do 21.4.2023 ob 12h na darja.kranjc@psj.gov.si ali mirjam.franetic@gmail.com.

V primeru stalnega dežja akcija odpade.